Uutiset

Päivitä kasvattajatietosi!

Jalostustoimikunta uudistaa kasvattajatietojen keräämistä. Jatkossa voit ilmoittaa Kennelnimesi, sähköpostisi ja toiveen saada tiedot yhdistyksen kotisivujen jäsenkasvattajalistalle. Ilmoita lomakkeella kaikki tietosi myös tietojen muuttuessa. Tällä lomakkeella ilmoitettuihin sähköpostiosoitteisiin lähetämme jatkossa esimerkiksi muistutukset ClubRegisteriin tietojen päivityksestä yms. Toki tiedotamme niistä myös Facebookin Kooikerhondjekasvattajat-ryhmässä.

Kasvattajatietojen päivitys -lomake

On taas se aika alkuvuodesta, kun VHNK kerää tietoja ClubRegisterin (ja sitä kautta myös ZooEasyn ja Fit2breedin) tietojen päivitystä varten. Olemme uudistaneet systeemiä. Tietojenkeruu tehdään nyt nettilomakkeella. 

Lomake löytyy: https://forms.gle/8tHjMcMduhdFz9gZA

Käy täyttämässä tiedot omien koiriesi (ja kasvattiesi) osalta. Ei haittaa, vaikka sama tieto tulisi useammankin kerran. Tiedot ehtivät mukaan tähän päivitykseen, kun lähetät ne viimeistään la 10.3.2024.

Lomake on jatkossa käytettävissä ympäri vuoden, eli voit lähettää tiedot jatkossa välittömästi diagnoosin, toimenpiteen, havainnon tms. jälkeen. Koostamme vastauksista sitten VHNK:n aikataulun mukaan yhteenvedon heille.

Suomen Kooikerhondje ry:n hallitus ja Suomen Kennelliitto ovat hyväksyneet kooikerhondjelle MH-kuvauksen ihanneprofiilin. Ihanneprofiilissa kerrotaan, mitkä arvioinnit koiran käyttäytymisestä koesuorituksen eri osien osalta ovat ihanteen mukaista käyttäytymistä, neutraalia käyttäytymistä, ei-toivottavaa käyttäytymistä tai hylkääväksi katsottavaa käyttäytymistä.

Vaikka ihanneprofiilissa puhutaan hylkäävästä käyttäytymistä ei se tarkoita automaattisesti koiran hylkäämistä esimerkiksi jalostuskäytöstä. Mm. ympäristötekijät voivat vaikuttaa koiran käyttäytymiseen juuri sinä päivänä ja siinä suorituksessa. Nykyinen ohjeistus on, että koiran käyttäytymistä pitää arvioida monen eri menetelmän avulla ja muodostaa eri menetelmin saaduista havainnoista kokonaiskuvan esimerkiksi koiran soveltuvuudesta jalostukseen.

Löydät kooikerhondjelle hyväksytyn ihanneprofiilin täältä.

Lisätietoa MH-luonnekuvauksesta löydät Kennelliiton sivulta.

Vuonna 2023 otimme roturisteytysohjelmassa uuden askeleen, kun ensimmäinen F1-sukupolven pentue saavutti kahden vuoden iän ja kävi läpi lukuisat testit jatkojalostuskäytöstä päättämistä varten. Viime vuonna syntyi myös ohjelman kolmas pentue... Myös itse raporttia uudistettiin ja nyt se kattaa kunkin risteytyslinjan seurantatiedot tarjoten paljon mielenkiintoista tutustuttavaa ja avoimen ikkunan risteytysohjelman seuraamiseen.

Löydät raportin pdf-tiedostona tästä linkistä.

Muita linkkejä risteytysohjelmaan liittyen:

On taas aika osallistua Vuoden Kooikerhondje-kilpailuun!

 
Haussa on vuoden 2023 agility-, toko-, mejä- ja rallytokokoira sekä vuoden näyttelykoira ja vuoden näyttelyveteraani sekä monitoimi-kooiker. Uutena myös vuoden Nosework -koira! Kiertopalkinnot jaetaan voittajille yhdistyksen vuosikokouksessa Helsingissä ensi maaliskuussa.
 
Palkintojen säännöt löydät yhdistyksen sivuilta https://www.kooikerhondje.fi/index.php/fi/ > yhdistys > Palkitut vuoden koirat.
Pistelaskua varten tulokset lähetetään Jonna Heinoselle sähköpostitse jonna.heinonen at gmail.com Lähetä koirasi tulokset 31.1.2024 mennessä.
 
 
Liitä mukaan omistajan/ohjaajan yhteystiedot ja pistelaskuun tarvittavat sijoitustiedot. Muistathan mainita myös koirasi mahdolliset RYP- ja BIS-sijoitukset, sillä ne eivät näy KoiraNetissä. Vuoden näyttelykoiran valinnassa huomioidaan vain Suomessa pidetyt viralliset näyttelyt. Koetuloksista ota kuva lajin kisakirjasta ja tarkenna mitkä tulokset lasketaan mukaan.
 

Hallitus