Kiinnostaako koikkeri?

Jos haaveilet oman koikkerin hankinnasta, niin tutustu kunnolla rotuun ja sen ominaisuuksiin. Hyviä perustietoja löydät tältä sivustolta. Mieti mitä toivot ja odotat koiralta, vertaa rodun ominaisuuksia näihin omiin toiveisiin. Jos vielä rodun perustiedot opiskeltuasi olet koikkerista kiinnostunut, niin kannattaa jalkautua tutustumaan koiriin erilaisiin tapahtumiin kuten näyttelyihin ja kilpailuihin. Moni rotuaharrastava esittelee rotua mielellään oman koiran kanssa ja yhteystietoja löydät oheiselta harrastajien yhteystietoja-listalta.

Pentua etsiessä kannattaa ottaa yhteyttä yhdistyksen pentuneuvojaan ja suoraan kasvattajiin, jotka osaavat parhaiten kertoa tulevista pentusuunnitelmistaan. Näille sivuille on koottu myös runsaasti auttavia linkkejä ja materiaalia rotuun tutustumiseen:

Rodusta riippumatta kannattaa koiran ostoa harkitsevan tutustua Suomen Kennelliiton koiranomistajan peruskurssiin. Kennelliitto tarjoaa myös hyvää ja tärkeää tietoa koiran ostamisesta ja omistamisesta. Kokonaisvaltaisen koiranjalostuksen tuki - HETI ry tarjoaa myös koiranhankintaoppaan jonka voi ladata ja lukea ilmaiseksi.

 

Viimeksi päivitetty: 24.07.2020 10:40