Geenitestit

Geenitestaus (polymyosiitti, ENM, vWd)

Kooikerhondjen perinnöllisten sairauksien geenitestaus tehdään Hollannissa. Lomake tilataan Hollannista täyttämällä linkin nettikysely: Qualtrics Survey | Qualtrics Experience Management (uu.nl) Koirasta otetaan Suomesta verinäyte, joka lähetetään Hollantiin analysoitavaksi. Lomakkeella on tarkemmat ohjeet näytteenotosta ja näytteen postituksesta. Koska kyseessä on virallinen terveystutkimus, tulee koiran rekisteritodistus olla mukana näytteenotossa. 

Geenitestit tehdään Utrechtin yliopistossa Alankomaissa, testauskuukaudet ovat tammikuu - maaliskuu - toukokuu - heinäkuu - syyskuu - marraskuu.

VWD-testauksesta kannattaa huomata, että Suomessa rekisteröityjä, Suomessa jalostukseen käytettäviä kooikerhondjeja ei lähtökohtaisesti tarvitse vwd-testata, koska koirat ovat geneettisesti vwd-vapaita. Jos olet epävarma oman koirasi vwd-statuksesta, sen voi tarkistaa jalostustoimikunnalta osoitteesta jalostus@kooikerhondje.fi. Ulkomainen jalostuskäyttö saattaa edellyttää koiran omaa vwd-testiä.

Huom! Tulokset eivät mene enää automaattisesti Hollannin rotuyhdistyksen Clubregisteriin. Skannaa ja lähetä enm-testitulos osoitteella jalostus@kooikerhondje.fi 

Tulokset

Tälle sivulle kootaan listaa Suomessa rekisteröityjen koirien enm-testituloksista.
Jos huomaat listassa korjattavaa tai lisättävää, laitathan viestiä osoitteella jalostus@kooikerhondje.fi

Linkki suomalaisten koirien ENM -testituloksiin

Viimeksi päivitetty: 04.01.2023 22:03