ENM-testit

ENM-testaus

ENM-analyysit tehdään Hollannissa. Koirasta otetaan Suomesta verinäyte, joka lähetetään Hollantiin analysoitavaksi. Lomake verinäytteenottoa varten löytyy VHNK:n sivuilta täältä. Lomakkeella on tarkemmat ohjeet näytteenotosta ja näytteen postituksesta. Koska kyseessä on virallinen terveystutkimus, tulee koiran rekisteritodistus olla mukana näytteenotossa. Geenitestin hinnasto löytyy täältä.

ENM -testit tehdään Utrechtin yliopistossa Alankomaissa, testauskuukaudet ovat tammikuu - maaliskuu - toukokuu - heinäkuu - syyskuu - marraskuu.

VWD-testauksesta kannattaa huomata, että Suomessa rekisteröityjä, Suomessa jalostukseen käytettäviä kooikerhondjeja ei lähtökohtaisesti tarvitse vwd-testata, koska koirat ovat geneettisesti vwd-vapaita. Jos olet epävarma oman koirasi vwd-statuksesta, sen voi tarkistaa jalostustoimikunnalta osoitteesta jalostus@kooikerhondje.fi. Ulkomainen jalostuskäyttö saattaa edellyttää koiran omaa vwd-testiä.

Huom! Tulokset eivät mene enää automaattisesti Hollannin rotuyhdistyksen Clubregisteriin. Skannaa ja lähetä enm-testitulos osoitteella jalostus@kooikerhondje.fi 

Tulokset

Tälle sivulle kootaan listaa Suomessa rekisteröityjen koirien enm-testituloksista.
Jos huomaat listassa korjattavaa tai lisättävää, laitathan viestiä osoitteella jalostus@kooikerhondje.fi

Linkki suomalaisten koirien ENM -testituloksiin

Viimeksi päivitetty: 06.10.2021 14:56