Suomen Kooikerhondje ry

Suomessa oma rotuyhdistys Suomen Kooikerhondje ry perustettiin lokakuun 16. päivä 1999 ja hyväksyttiin rotua harrastavaksi yhdistykseksi helmikuussa 2008. Tämä yhdistys toimii Suomen Spanieliliitto ry:n alaisena jäsenyhdistyksenä ja on myös Suomen Agilityliiton jäsen. Yhdistys julkaisee omaa jäsenlehteä Kooikerhondje, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Jäsenet saavat myös Spanieliliiton jäsenlehden Spanieli.

Yhdistyksen perusajatuksena on edistää Suomessa kooikerhondjien kasvatusta ja jalostusta kiinnittäen huomiota koirien terveyteen, luonteeseen ja ulkonäköön rotumääritelmän mukaisesti. Yhdistyksen tehtävänä on tuoda rotua esille positiivisella tavalla, tukea kasvattajia rakentavasti, jakaa tietoa ja taitoa sekä järjestää koulutuksia ja kokeita. Tässä pyrkimyksessään yhdistys työskentelee yhteistyössä niin kotimaisten kuin ulkomaisten rotuyhdistysten kanssa. Erityisesti rodun alkuperämaan Hollannin kanssa yhteistyötä tehdään jatkuvasti.

 

Toimintaa

Yhdistys pyrkii järjestämään vuosittain tapahtumia kuten näyttelykoulutusta, pentupäiviä, arkitoko- ja agilitykoulutusta, mejään tutustumispäiviä sekä kesäpäivät yhdistyksen jäsenille. Tapahtumista tiedotetaan Lisäksi yhdistyksen jäsenet osallistuvat aktiivisesti koiraharrastustapahtumiin kuten Agirotuun ja Roturaceen. Yhdistys palkitsee lisäksi vuosittain parhaiten menestyneen näyttely-, agility-, toko ja mejäkooikerhondjen.

Tiesitkö tämän?

Hollantilainen kooikerhondjeyhdistys, Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje, perustettiin vuonna 1967. Sen eräänä tärkeänä tehtävänä on ylläpitää Clubregisteriä, johon kirjataan tiedot jokaisesta kooikerhondjesta maailmassa ensimmäisistä kantakoirista tähän hetkeen asti.

Viimeksi päivitetty: 22.04.2014 19:35