sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Erikoisnäyttelyssä ja syntymäpäiviä

29.6. järjestettiin Keuruulla Kooikerhondje yhdistyksen 20-vuotisjuhlavuoden erikoisnäyttely. Paikalla oli n. 100 kooikeria. Päivä oli melko kylmä ja tuulinen, vähän vettäkin taisi sadella yhdessä välissä. Mooistekooi koirista paikalle pääsivät Aapo, Hipsu sekä Veikka. Veikka oli ainut, joka osallistui näyttelyyn. Oli kiva nähdä pentuja, olivat kasvaneet kauneiksi ja komeiksi nuoriksi koiriksi. Oli tosi hienoa huomata, että olivat kaikki sosiaalisia ja omistajat tyytyväisiä omiin koiriinsa. :)
Hipsu
  Hipsu oli poikien mielestä tosi ihana, varsinkin Aapo ihastui tyttöön kovasti.

Aapo ja Hipsu

 


Sisarrukset, Veikka, Hipsu ja Aapo

Veikka esiintyi erittäin hienosti ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään. Tuomari tykästyi kovasti poikaan ja Veikka sai hienon arvostelun. Tuomarina oli hollantilainen Tineke Pillement-Heijden, joka sijoitti Veikan junioriluokan ensimmäiseksi ja palkitsi Veikan SA:lla. Paras uros-kehää saatiin odotella pitkään, sillä tällä kertaa arvioitiin kaikki koirat, myös nartut ensin ja sitten vasta valittiin paras uros ja narttu. Veikka sai levätä välillä ja pitkästä odottelusta huolimatta jaksoi esiintyä hienosti ja suureksi yllätykseksi tuomari valitsi nuoren pojan urosten ykköseksi! Hienoa Eveliina ja Veikka! Veikka sai siis samalla myös ensimmäisen sertisä! Onnea! Lopulta Veikka oli myös rotunsa paras, 
VSP oli kaunis Damliers Oprah "Nappi".


Mooistekooi Ares Albus "Veikka" JUN 1 SA PU 1 SERT ROP
"11 months. Very attractive yong dog. Well balanced. Showing a real nice picture. Still needs to grow in his body. Almost square. Nice male head which still needs to grow a little better. Soft expression. Good bite. Well placed ears with earings. Nice shoulder placement. Correct bone. Nice color. Correct tail carriage. Shows an excellent picture on the move. Well presented."

Mooistekooi A-pennut täyttivät vuoden 8.7.2019, Onnea kaikille!
Mooistekooi Apollon Asterix "Aapo"












 Mooistekooi Afrodite Aurora "Hipsu" ja kissakaveri


Mooistekooi Artemis Alice "Mysti"


                    Mooistekooi Athene Arwen "Nelli"





 
Mooistekooi Ares Albus "Veikka"

Isla 10 vuotta!





















14.7. Islalla tuli täyteen 10 vuotta! Isla voi nyt melko hyvin, vaikka olkapäissä on nivelrikkoa ja virtsankarkailuun on aloitettu lääkitys, niin Isla on iloinen itsensä ja ruoka maistuu! Islasta on tullut lasten hyvä kaveri, antaa hienosti lasten harjata ja silitellä ja pussailee varsinkin Essiä paljon, ja lapset tykkää kovasti! Toivottavasti Isla voi vielä pitkään hyvin, vaikkakin viime talven perusteella ensi talvea ei innolla odotella...

torstai 6. syyskuuta 2018

Pennut omissa kodeissaan

Pennut lähtivät viime viikon aikana kaikki omiin koteihinsa, Veikkakin siis löysi lopulta kodin. Pennut muuttivat Helsinkiin, Espooseen, Siuntioon, Kaarinaan ja Kokkolaan. Pentujen rekisteröinti kennelliittoon suijui nopeammin kuin osasin ajatellakaan. Keskiviikkona oli sirutus aamulla, rekisteröintimaksun maksoin joskus puolen päivän paikkeilla ja illalla pentue näkyi jo koiranetissä. Rekisteritodistuksetkin tulivat jo perjantaina, kun olin varautunut, että ensimmäiset pennut lähtevät ilman rekisteröintitodistusta kotiin ja postitan perässä. Ei siis tarvinnutkaan postittaa. 😊 Koiranettiin,  pentueen tietoihin, linkki tässä:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=MOOISTEKOOI&R=314

Pentujen nimiä olin joskus aikaa sitten jo miettinyt, ennen kuin edes oli pennuista vielä mitään tietoa. Koko ajan on ollut ajatuksena löytää sopivat nimet kirjoista, tarinoista ja saduista. Alkuun en keksinyt tarpeeksi monta hyvää A-alkuista ja nimeä ja sitten nettiä selatessa tuli vastaan antiikin Kreikan jumalten nimet. Niitä olikin sopivasti 5 A:lla alkavaa, 2 jumalaa ja 3 jumalatarta. Ne otettiin siis käyttöön, mutta halusin lopulta kuitenkin lisätä nimiin vielä toisen osan, joten nimet tarinoista pääsivät myös käyttöön, niitä kun löytyi lopulta viisi sopivaa. 😊

Mooistekooi Apollon Asterix"Aapo"






Mooistekooi Ares Albus "Veikka"





Mooistekooi Afrodite Aurora "Hipsu"



Mooistekooi Artemis Alice "Mysti"




Mooistekooi Athene Arwen "Nellie"






Meillä kotona on palattu normaaliin arkeen, pentuaitaukset purettu ja Islakin on jo kotiutunut takaisin kotiin, muutama päivä piti murjottaa, mutta nyt on jo iloinen itsensä. Hivenen taitaa jalka vaivata, en saanut ortopedille vielä aikaa, mutta ontuminenkin nyt loppui, joten seurataan. Varmaan joku lääkärikäynti otetaan syksyn aikana kuitenkin, jalkojen tilaa ei ole hetkeen tarkistettu. Kuvien ottoa voisi harkita, jotta tietäisi paremmin, mikä tilanne on.


perjantai 17. elokuuta 2018

Veikka etsii kotia

Veikka etsii vielä omaa aktiivista hyvää kotia.  Toivoisin Veikan esiintyvän vähintään pari kertaa näyttelykehässä, harrastuskaveriksikin Veikka voisi hyvin soveltua. Luovutus 27.8. alkaen. Veikka ja sisarrukset käyvät ensi viikolla eläinlääkärin tarkastuksella ja saavat samalla sirut. Meillä Veikka ulkoilee päivittäin, tottuu pieniin (3 ja 6 vuotiaisiin) lapsiin ja totuttelee pantaan, hihnaakin kokeillaan ensi viikolla. 





maanantai 6. elokuuta 2018

Pennut ovat nyt 4 viikkoa ja hyvin ovat kasvaneet. Nuppu hoitaa pentuja huolella, maidon lisäksi pennut ovat jo saaneet jauhelihaa sekä pentunappulaa, hyvin ruoka maistuu. Kuvia on otettu paljon ja niitä on facebookin puolelle tullut lisäiltyä. Blogin päivittäminen on jäänyt, mutta nyt tänään otettuja kuvia tässä. 

Yksi uros etsii vielä omaa kotia! Todennäköisesti Tumma Poika sai oman kodin, joten Veikka on vielä omaa kotia vailla. Otathan yhteyttä, jos kiinnostuit!

Sisko:


 Tumma Poika:


Veikka:



 Eka:



 Salama:


maanantai 9. heinäkuuta 2018

A-pentue syntynyt 8.7.2018

Nuppu synnytti edellisyönä viisi pentua, 2 urosta ja 3 narttua. 😍


Koko lauantaipäivän Nuppu oli levoton, läähätti ja petaili. Seurailin tilannetta ja Petra tuli illalla seitsemältä mukaan. Odottelua ja seurailua olikin yölle asti, ensimmäinen pentu syntyi n. klo 2. Pennun syntyessä soittelin varmuudeksi päivystävälle eläinlääkärille, koska pennusta näkyi vain tassu ja kesti aikansa ennen kuin alkoi enempää näkyä. Pienellä avustuksella saatiin pentu syntymään, ensimmäinen pentu oli narttu. Seuraavat kaksi pentua tulivat n. 20-30 minuutin välein, ensin uros ja sitten narttu, nämä syntyvätkin jo helpommin. Nuppu nuoli pentuja hyvin ja pennut pääsivät ruokailemaan. Sitten tulikin rauhallista pariksi tunniksi. Neljäs ja viides pentu syntyivät vain muutaman minuutin välein. Viimeinen pentu tuli lähes huomaamatta, kun edellisen puhdistus oli vielä kesken. Viimeiset pennut syntyivät n. klo 5.30. Kaikki pennut söivät heti hyvin ja Nuppu nuoli kaikki puhtaaksi. Pennut punnittiin melko pian syntymän jälkeen ja sunnuntaina iltapäivällä punnitsin ne uudelleen. Kaikilla oli paino lähtenyt nousemaan.

Pentujen kuvat ja työnimet. 😁






Osa pennuista etsii vielä omaa aktiivista hyvää kotia!